Sedan den digitala eran började så spendera vi alltmer tid genom att söka information på nätet. De analoga telefonkatalogerna är ett minne blott. Den yngre generationen söker till och med efter information på sociala medier och inte google. Därför är det viktigt att hänga med i svängarna som företag och finnas tillgängliga digitalt. En dokumenterad strategi hjälper er att hålla bra kvalitet och kunna fokusera på det ni gör samt mäta effekterna utav det. För att komma igång med sociala medier behöver ni dock en plan och strategi. Vi har därför skrivit upp 4 viktiga punkter som kan hjälpa er att starta igång i rätt ände. 

1. Planera

Det första är att sätta sig ner och planera, precis som vilken annan marknadsaktivitet som helst. Många saknar en tydlig plan för marknadsföringen i sociala medier. Gå igenom er målgrupp, och på vilka sociala medier dem finns. Varje kanal har olika typer av användare och ert företag behöver fokusera på kanalerna som eran målgrupp befinner sig på. En övergripande plan helt enkelt. 

2. Strategi

Skriv ner en strategi. Gå igenom var, hur, när, vem och varför? Vilka kanaler ska ni finnas i. Vad för slags innehåll ska producera. När ska vi göra inläggen för att nå ut på bästa sätt. Vem vill vi kommunicera med. Den sista men kanske viktigaste från att besvara är varför ska ert företag vara med i sociala medier? Vad är det ni vill uppnå?

  • Syfte
  • Målsättning
  • Kanalval
  • Innehållsstrategi (kommunikationsplan)
  • Budget
  • Ansvarsfördelning
3. Personliga & Öppna

För att lyckas i sociala medier behöver ni innehåll som är av värde för er målgrupp. Det är även viktigt att lyssna mer än ni pratar. Ställ frågor som bjuder in till diskussion. Är ni osäkra vad för innehåll ni skall dela, FRÅGA. Se till att vara så personliga och öppna som möjligt, åtminstone när det kommer till Facebook och Instagram. På LInkedin bör man hålla en mer professionell ton. 

4. Visuell Kommunikation

Använd er av alltid bilder och videos. Enbart text kommer inte att uppmärksammas lika mycket som en bild eller video. Live-video har också blivit ett populärt verktyg som kan användas till att skapa diskussioner med era följare.

Önskar ni att få hjälp med sociala medier och för att få mer tid åt det ni är experter på, så är ni alltid välkomna att maila eller ringa till oss så hjälper vi er att komma igång.